Karl Philips

Karl Philips (1984) is een Belgische (h)ac(k)tivist, performance en conceptueel kunstenaar die woont en werkt in Hasselt. Hij is geïnteresseerd in de marges binnen onze samenleving en zij die zich daarbinnen bewegen. Niet alleen hun positie, maar het genoodzaakt – vaak creatieve – pragmatisme dat deze groepen kenmerkt, vindt Philips fascinerend. Zijn werk concentreert zich op onderwerpen als tussenruimtes in de wettelijke, ruimtelijke, economische en- sociale systemen, de alomtegenwoordigheid van reclame, ongebreideld kapitalisme en consumentisme, etc.,…

Bio van Karl Philips door Luc Lambrecht:

Hij is één van die zeldzame jonge kunstenaars waarvoor het engagement geen dode letter is. In de brede traditie van heel wat voorgangers maakt hij kunst waarin militant engagement een “vrije” uitweg vindt in de wereld van de kunst. Hierdoor is zijn werk van bijzondere waarde omdat  engagement in zijn werk leven wordt, met grootse aandacht voor diegenen die “wij” gemakshalve en ver van ons bed de “outcasts” noemen.

In Mind the System, Find the Gap presenteert Karl Philips zowel ‘Renault Trafic’ (2011) als het nieuwe werk ‘The Good, the Bad and the Ugly', een productie van Z33 en ondersteund door Dommelhof, Stad Hasselt, Kringwinkel SPIT, Mobile Vikings en EASTMEN Gallery.

www.karlphilips.org

Karl Philips wint Wanatoeprijs